Vymahatelnost daní a poplatků ve spolupráci s orgány činnými v trestním řízení - Staněk, Martin; Pařízková, Ivana, 1963-; Masarykova univerzita. Katedra správní vědy, správního práva a finančního práva (2008)
Tato práce se zabývá zkoumáním vývoje rychlosti, efektivity a účinnosti procesu vymáhání daní a poplatků. Požadované ukazatele jsem hodnotil od 1.1.1998, kdy se stala účinnou nová skutková podstata trestného činu a to neodvedení daně, pojistného na sociální zabezpečení, na zdravotní pojištění a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti.
This extended essay deals with indicators from the point of view and the time development of speed, efficiency and operability of taxes and contributions. The coefficients of levying were evalueted since 01.01.1998, when the new body of the crime has come in force, namely the offence of not paying the taxes, the social insurance and medical insurance contributions as well as the state employment policy contributions.
Vedoucí práce: Ivana Pařízková.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2008.
Keywords: daně; ekonomická kriminalita; finanční právo; správa daní; commercial crime; financial law; tax administration; taxation; diplomové práce