Mezinárodní zdanění příjmů - Dvořák, Marek (2008)
Práce se věnuje problematice zdaňování příjmů, které dosahují fyzické a právnické osoby na území dvou a více států, neboli jinými slovy, problematice mezinárodního zdaňování příjmů. Stále aktuálnější je problematika, jak zabránit, nebo zmírnit situace, kdy subjekt jednoho státu musí platit daně jak ve státu, kde je domicilován, tak ve státě, kde příjmy získal. Dochází tak k situacím, které se nazývají dvojí zdanění.