Měnové reformy - Fronc Chalupecká, Kristýna, 1984- (2008)
Hlavním úkolem této diplomové práce je pojednání o měnových reformách, jejich vysvětlení, zhodnocení a popis. Zároveň se práce věnuje pojmům, které mají souvislost s měnovými reformami, což především zahrnuje peníze, měnu, měnovou politiku a měnovou regulaci. Po obecném pojednání se práce věnuje praktickým příkladům měnových reforem, především reformám v bývalém Československo a zavádění společné evropské měny.