EU a podpora vytváření pravdivého informačního prostoru v Bělorusku - Bláhová, Kateřina (2008)
Bakalářská práce „EU a podpora vytváření pravdivého informačního prostoru v Bělorusku“ se věnuje aktivitám Evropské unie, které přispívají k vytváření alternativního pravdivého informačního prostoru v Bělorusku, který je odlišný od informačního monopolu běloruského režimu. Pozornost je věnována podpoře běloruských nezávislých médií, iniciativ, demokratické opozice, občanské společnosti a mezilidských kontaktů s cílem zjistit, zda je tato podpora aktivní, systematická a efektivní