Alternativní prostředky spravedlnosti Úřad dokumentace a vyšetřování zločinů komunismu - Jiroutová, Kateřina (2008)
Tato bakalářská práce se zabývá alternativími prostředky spravedlnosti, zejména komisemi pravdy a usmírení. Poukazuje na jejich postavení, charakteristické rysy, účel a výhody, které s sebou přinešejí. Dále poukazuje na otázku národního usmíření a jeho specifickou podobu v zemích středovýchodní Evropy, především v České republice.