Ochrana lidských práv v rámci Africké unie - Němčák, Vítězslav (2008)
Tato práce se zabývá systémem ochrany lidských práv v Africe. Hodnotí mechanismus ochrany hlavních prvků: Africké charty, Africké komise a Afrického soudu pro lidská práva.