Proces institucionalizace vztahu NATO a Ruska a jeho význam pro bezpečnost v euroatlantickém prostoru - Zupková, Veronika (2008)
Práce zkoumá proces institucionalizace vztahů Rusko-NATO, který zásadním způsobem ovlivnil vývoj a proměnu vztahů obou entit v období po skončení studené války od konkurence až konfrontace směrem ke kooperaci.