Koncept provinčních rekonstrukčních týmů v Afghánistánu a zapojení AČR v PRT Fayzabád - Daňhel, Josef (2008)
Práce se zabývá provinčními rekonstrukčními týmy v Afghánistánu. V práci jsou zmíněny okolnosti vzniku konfliktní situace v Afghánistánu. Dále je představena teorie post-konfliktní rekonstrukce jako prostředek ke komparaci s praxí PRT. Následuje seznámení s teoretickými koncepty a geografickým rozmístěním PRT. Následně je popsáno zapojení AČR v PRT Fayzabád. Hlavními cíli práce je komparace teorie post-konfliktní rekonstrukce s teoretickými školami MVZ a komparace teorie post-konfliktní rekonstrukce s konkrétním zapojením AČR v PRT Fayzabád.