Ruský faktor v zahraniční politice Kazachstánu - Khassanova, Nadezhda (2008)
Bakalářská práce se zabývá vzájemnými vztahy Republiky Kazachstán a Ruské federace. Na vzájemnou spolupráci je nahlíženo jak z pohledu minulosti (spolupráce v rámci SSSR), tak i z pohledu současnosti. Kazašsko-ruské vztahy jsou porovnávaný a rozebírány v oblastech geopolitiky, ekonomiky, surovin a energetiky, bezpečností a ruských menšin nacházejících se na kazašském území. Cílem této práce je prozkoumání vzájemných vztahů Kazachstánu a Ruska a stanovení výše míry, do níž je vzájemná spolupráce těchto států propojena.