Prejavy asymetrie vo vzájomných vzťahoch Moldavskej republiky a Ruskej federácie od rozpadu ZSSR do súčasnosti - Kresáč, Matej, 1984- (2008)
Práca sa venuje vzájomným vzťahom Moldavskej republiky a Ruskej federácie. Skúma vzájomné vzťahy vo viacerých dimenziách. Cieľom je odpovedať na otázku, či sú vzájomné vzťahy asymetrické, a prípadne ako vzťahy s Ruskou federáciou ovplyvňujú Moldavsko a teda aj jeho zahraničnú politiku.