Nadštandardné vzťahy Českej a Slovenskej republiky v kontexte európskej integrácie - Machovič, Matúš (2008)
Táto bakalárska práca sa zaoberá česko-slovenskými bilaterálnymi vzťahmi. Snaží sa vymedziť charakter nadštandardných vzťahov ako takých a následne vymedzené charakteristyky aplikovať na vzťahy ČR a SR, ktoré sú pojmom "nadštandardné" často označované. Po tomto vymedzení sa práca zaoberá ich perspekívami do budúcnosti, keďže jej hlavným cieľom bolo prakticky predpovadať ich budúci vývoj. Celá táto problematika je zasadená do širšieho kontextu európskej, resp. euroatlantickej integrácie, ktorá významne vplýva na kvalitu vzťahov štátov Západnej Európy.