MERCOSUL jako nástroj zahraniční politiky Brazílie za účelem získání většího vlivu na mezinárodním poli - Čaputová, Kateřina (2008)
Tato práce pojednává o MERCOSULu jako o strategii zahraniční politiky Brazílie za účelem získání většího vlivu s pro ni důležitými aktéry mezinárodních vztahů - Evropskou Unií a Spojenými Státy.