Europeizácia slovenskej zahraničnej politiky - Kovačovská, Jana (2008)
Jednoprípadová štúdia s názvom „Europeizácia slovenskej zahraničnej politiky“ skúma mieru, do akej dochádza k europeizácii slovenskej zahraničnej politiky vo vzťahu k dvom oblastiam - k postsovietskemu priestoru a Rusku a k západnému Balkánu. Reflektuje tiež premenu inštitucionálneho zázemia slovenskej zahraničnej politiky v kontexte europeizácie. So zisteniami ďalej pracuje pomocou teórie racionálnej voľby a socializačnej teórie, pomocou ktorých sa snaží vysvetliť zahraničnopolitické správanie Slovenskej republiky vo vzťahu k procesu europeizácie.