Vyjednávání míru v Severním Irsku - Faryadová, Kateřina; Belko, Marián; Masarykova univerzita. Katedra mezinárodních vztahů a evropských studií (2008)
Práce se zabývá řešením konfliktu v Severním Irsku. Hlavním cílem je potvrdit hypotézu, že úspěšnost vyjednávání míru v Severním Irsku záležela na různých faktorech, ovšem nejdůležitější roli hrála osobnost vyjednavačů a jejich schopnosti. Cíle bylo dosaženo skrze analýzu osobností a jejich vlivu na mírový proces a následným porovnáním s vlivem ostatních faktorů.
The main subject of this paper is handling the conflict in Northern Ireland. The main objective is to verify the thesis that the success of negotiating peace in Northern Ireland depends on several factors but the most important ones are the personalities of negotiators and their abilities. The objective is achieved through analysis of personalities and their impact on the negotiating process and through the comparison with the impact of other factors.
Vedoucí práce: Marián Belko.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Fakulta sociálních studií, 2008.
Keywords: mírová jednání; peace talks; Ulster (Severní Irsko a Irsko); bakalářské práce