Vyjednávání míru v Severním Irsku - Faryadová, Kateřina (2008)
Práce se zabývá řešením konfliktu v Severním Irsku. Hlavním cílem je potvrdit hypotézu, že úspěšnost vyjednávání míru v Severním Irsku záležela na různých faktorech, ovšem nejdůležitější roli hrála osobnost vyjednavačů a jejich schopnosti. Cíle bylo dosaženo skrze analýzu osobností a jejich vlivu na mírový proces a následným porovnáním s vlivem ostatních faktorů.