Hodnocení české zahraniční pomoci Afghánistánu - Novosadová, Jana (2008)
Tato bakalářská popisuje české humanitární, rozvojové a vojenské aktivity v Afghánistánu. Práce srovnává statistické údaje členských zemí OECD v oblasti zahraniční rozvojové pomoci a určuje roli České republiky na rekonstrukci Afghánistánu. České nevládní organizace jsou také důležité v rozvojové spolupráci. Závěr je zaměřen na mediální obraz české zahraniční pomoci, který je konstruován analýzou novinových zpráv v českém tisku. Deník MF Dnes byl vybrán jako reprezentant seriozních českých novin.