Rozpad Britského impéria a vznik Commonwealthu - Šilhánová, Gabriela (2008)
Bakalářská práce pojednává o Britském impériu a Britském společenství národů. Zaměřuje se zejména na vývoj ve 20. století. Snaží se zmapovat všechny aspekty, které se podílely na rozpadu Impéria. Dále se zabývá vznikem Commonwealthu a upřesňuje, jakou roli hrál ve světě dřív a jakou roli má v současnosti. Bakalářská práce zkoumá, zda imperiální vazby jsou stále pevné, nebo již nejsou tak důležité.