Formování systému bezpečnosti a spolupráce v regionu Černého moře a role Ukrajiny v tomto procesu - Matiukh, Olena (2008)
Tato bakalářská práce představuje analýzu procesu, který byl iniciován černomořskými státy na začátku 90. let 20. století v kontextu vytváření nového systému spolupráce a bezpečnosti v černomořském regionu. Jedním z ústředních témat je role a místo Ukrajiny v tomto procesu.