Zahraniční politika USA vůči Taiwanu po roce 1989 - Khudhurová, Andrea; Vilímek, Petr, 1980-; Masarykova univerzita. Katedra mezinárodních vztahů a evropských studií (2008)
Bakalářská práce se zabývá americkou zahraniční politikou vůči Taiwanu po roce 1989. Hlavním cílem práce je zmapování americké zahraniční politiky jednotlivých administrativ a potvrzení či vyvrácení hypotézy, že mezi zahraniční politikou jednotlivých administrativ vůči Taiwanu po roce 1989 lze vysledovat kontinuitu, která je důsledkem shodného vnímání amerických vitálních zájmů v regionu jednotlivými administrativami.
The Bachelor thesis deals with American foreign policy toward Taiwan after 1989. The main goal of the work is to picture American foreign policy of administrations and to validate or rebut the hypothesis that among foreign policies of these administrations is continuity which is the consequence of consistent perception of American vital interests in region by particular administratives.
Vedoucí práce: Petr Vilímek.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Fakulta sociálních studií, 2008.
Keywords: mezinárodní vztahy; zahraniční politika; foreign policy; international relations; Spojené státy americké; Tchaj-wan; United States; Taiwan; bakalářské práce