Účast České republiky v americkém projektu protiraketové obrany - Vespalcová, Vendula, 1986-; Dančák, Břetislav, 1973-; Masarykova univerzita. Katedra mezinárodních vztahů a evropských studií (2008)
Práce se zabývá možným zapojením České republiky do amerického projektu protiraketové obrany. Problematiku pojímá v kontextu transatlantických vztahů, věnuje se průběhu vyjednávacího procesu o umístění radarové základny na území ČR a pojednává i o tématu protiraketové obrany na půdě NATO. Práce ověřuje hypotézu, že účast ČR v protiraketové obraně je faktorem podporujícím multilateralizaci tohoto projektu.
The thesis is concerned with the possible participation of the Czech Republic in American missile defence. Particularly, it examines missile defence in the context of transatlantic relations, it deals with the course of the U.S. - Czech negotiations about radar site in the Czech Republic and also covers the topic of missile defence within NATO. The hypothesis being verified is that the participation of the Czech Republic in missile defence is a factor supporting multilateralization of this American project.
Vedoucí práce: Břetislav Dančák.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Fakulta sociálních studií, 2008.
Keywords: mezinárodní vztahy; protiraketová obrana; radary; antimissile defence; international relations; radars; Česko; Spojené státy americké; Czechia; United States; bakalářské práce