Účast České republiky v americkém projektu protiraketové obrany - Vespalcová, Vendula, 1986- (2008)
Práce se zabývá možným zapojením České republiky do amerického projektu protiraketové obrany. Problematiku pojímá v kontextu transatlantických vztahů, věnuje se průběhu vyjednávacího procesu o umístění radarové základny na území ČR a pojednává i o tématu protiraketové obrany na půdě NATO. Práce ověřuje hypotézu, že účast ČR v protiraketové obraně je faktorem podporujícím multilateralizaci tohoto projektu.