Účelová kategorizace pozemků - Prokop, Lubomír (2008)
Tato bakalářská práce je zaměřena na právní úpravu institutu účelové kategorizace pozemků v České republice. Nejprve je stručně pojednáno o historii členění pozemků, dále jsou vymezeny hlavní právní předpisy upravující tuto problematiku a základní pojmy potřebné pro další výklad. V další části práce jsou pak popsány a charakterizovány jednotlivé druhy pozemků spolu s jejich možným využitím a konečně právní úprava změn druhu pozemku, jejich mechanizmus spolu s několika konkrétními příklady.