Reforma veřejné správy jako proces decentralizace v moderním demokratickém státě - Potužník, Václav (2008)
Bakalářská práce je zaměřena na reformu veřejné správy v rámci její I. a II. fáze. V práci jsou objasněny zásady spojeného modelu a provedení decentralizace a dekoncentrace. Kromě reformy územní správy se zaměřuje také na oblast státní správy, na reformu kvality a obsahu veřejné správy a postavení zaměstnanců veřejné správy.