Správa sociálního zabezpečení - Sudolská, Alena (2008)
Tématem bakalářské práce je výběr pojistné na sociální zabezpečení a příspěvek na státní politiku zaměstnanosti osob samostatně výdělečně činných. Je zde podán základní výčet povinností osob samostatně výdělečně činných v oblasti sociálního zabezpečení, to znamená povinnosti placení záloh na sociální zabezpečení a státní politiku zaměstnanosti, doplatek pojistného, případně platby pojistného. Práce taktéž obsahuje přehled zákonných prostředků.