Řízení o přestupcích - Trtík, Daniel (2008)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou řízení o přestupcích, přičemž největší prostor je věnován procesněprávním otázkám, především rozboru nosných procesních institutů. Téma je uvedeno obecnými otázkami správního trestání a základním popisem hmotněprávní úpravy a na jádro práce pak navazuje specifikace odlišností, vyplývajících ze zvláštních zákonů. Jako autor práce jsem se do textu snažil zakomponovat i mnohé poznatky získané praxí v této oblasti veřejné správy.