Trestněprávní aspekty domácího násilí - Choutková, Petra (2008)
Práce se zabývá trestně právními aspekty domácího násilí zejména z hlediska možnosti trestněprávního postihu domácího násilí jako činnosti trestné a rovněž i z hlediska prevence tohoto nežádoucího sociálně patologického jevu, jehož nebezpečnost je o to větší, že se jedná o skrytou trestnou činnost, která se obtížně odhaluje i prokazuje.