Právní apekty provádění inspekce práce - Pláteníková, Jana (2008)
Ve své práci, se zabývám kontrolní činností v oblasti pracovně-právních vztahů. Po úvodním seznámení s obecnými pojmy a historickém nástinu kontrolního mechanismu před vznikem inspekce práce, se práce zaměřuje na organizační strukturu úřadů práce a oblastních inspektorátů v systému státní správy. Klíčová pozornost je věnována kontrolní činnosti pracovněprávních vztahů podle zákona č.251/2005 Sb., o inspekci práce.