Legalizace eutanazie v České republice - Kliment, Oldřich (2008)
Bakalářská práce Legalizace eutanazie v České republice se zabývá eutanazii v českém právu s porovnáním s právní úpravou dalších zemí, převážně zemí evropské unie. Jak vyplývá z bakalářské práce je nutné změnit z pohledu trestnosti české právo a proto v poslední části navrhuji změnu vybraných skutkových podstat trestního práva, které se dotýkají pojmu eutanázie.