Reforma veřejné správy jako proces decentralizace v moderním demokratickém státě - Papírníková, Pavla (2008)
Tématem bakalářské práce je reforma veřejné správy jako proces decentralizace v moderním demokratickém státě a jejím cílem je nejprve nastínit současný stav organizace veřejné správy v České republice a historická východiska pro její reformy. Hlavní pozornost práce je pak zaměřena na samotný reformní proces, tedy na první a druhou fázi reformy územní veřejné správy, modernizaci ústřední státní správy a reformu kvality a obsahu veřejné správy.