Veřejný ochránce práv v systému kontroly veřejné správy - Paráková, Kateřina (2008)
Bakalářská práce je rozdělena do tří základních částí. První část popisuje systém kontroly veřejné správy. Postupně jsou rozebrány druhy kontrol a závěr této části je věnován vývoji kontroly veřejné správy. Druhá část, která je stěžejní částí této práce, je nazvána Veřejný ochránce práv v systému kontroly veřejné správy.