Omezení osobní svobody formou zajištění podle trestního řádu a zákona o Policii ČR - Jahelka, Aleš (2008)
Smyslem této práce bylo porovnat dva rozdílné instituty omezení osobní svobody. A to zadržení podle trestního řádu a zjištění podle zákona o policii. Ačkoliv se jedná o rozdílné nástroje v praxi jsou občas používány i na identické případy. V práci se autor snažil popsat rozdíly, společné věci, právní důvody a předpoklady pro omezení, ale i nedostatky současné právní úpravy.