Hasičský záchranný sbor - dotčený orgán ve stavebním řízení - Nocar, Tomáš (2008)
Po stručném vymezení základních pojmů jsem provedl porovnání postupů Hasičského záchranného sboru podle právní úpravy obsažené v zák.č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, ve znění pozdějších předpisů s předchozí právní úpravou (podle zák.č. 50/1976 Sb., ve vznění pozdějších předpisů). Dále jsem zaměřil pozornost na výkon státního požárního dozoru v rámci stavebního řízení.