Obchodní kupní smlouva v judikatuře českých a slovenských soudů - Strieženec, Juraj (2008)
Práca sa zaoberá judikatúrov Najvyššieho súhu Českej a Slovenskej Republiky, v oblasti ustanovení týkajúcich sa kúpnej zmluvy. Práca je rozdelená na časti striktne podľa obchodného zákonníka a častí, ktoré sa dotýkajú kúpnej zmluvy. V jednotlivých častiach práce je následne porovnávaná judikatúra a sú vymedzené určité trendy, ktoré je možné badať z daných judikatúr.