Okolnosti vylučující trestní odpovědnost - Hříbek, Josef; Brucknerová, Eva, 1981-; Masarykova univerzita. Katedra trestního práva (2008)
Práce pojednává o okolnostech vylučujících trestní odpovědnost. Mezi ně patří nutná obrana, krajní nouze, oprávněné použití zbraně, svolení poškozeného, výkon práva a plnění povinností, dovolené riziko.
This thesis is dealing with all circumstances exluding criminal responsibility. They are including private defence, authorized used of weapon, permission of aggrieved person, exercise of a right and fulfilment of obligations, permissible risk.
Vedoucí práce: Eva Žatecká.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2008.
Keywords: trestní odpovědnost; trestní právo; criminal law; criminal liability; bakalářské práce