Okolnosti vylučující trestní odpovědnost - Hříbek, Josef (2008)
Práce pojednává o okolnostech vylučujících trestní odpovědnost. Mezi ně patří nutná obrana, krajní nouze, oprávněné použití zbraně, svolení poškozeného, výkon práva a plnění povinností, dovolené riziko.