Vliv norem ES na právní řád ČR v oblasti obchodování s cennými papíry - Dostál, Jiří (2008)
Obsah diplomové práce popisuje a analyzuje vliv norem ES na právní řád ČR v oblasti obchodu s cennými. Hlavní částí práce jsou kapitoly zabývající se strukturou trhu s cennými papíry, prospekty cenných papírů, obchodováním zasvěcených osob, manipulací s trhem, vypořádáním cenných papírů a odškodňováním investorů. Každá kapitola obsahuje počátky daného institutu, jeho změny a současný právní stav.