Loterie, hry a sázky (finančně právní aspekty) - Salinková, Alena (2008)
Diplomová práce se zabývá právními aspekty loterií, her a sázek. Zaměřuje se na současnou praxi a její nedostatky, vymezuje prameny právní regulace a charakteristiku právních norem, včetně vnější systémové charakteristiky. Kromě finančně právních aspektů této oblasti se práce zabývá i problematikou správní, trestní, evropsko právní (komunitární) a občanskoprávní.