Dopady strukturální politiky EU na možnosti rozvoje zemědělství v okrese Vsetín - Konečný, Ondřej, 1984- (2008)
Cílem této práce je postihnout změny v zemědělství okresu Vsetín prostřednictvím komplexní analýzy tohoto odvětví a na základě nich určit dopady strukturální politiky EU na zemědělství okresu a jeho možný rozvoj (závěr práce). Na začátku práce jsou zhodnoceny fyzickogeografické a socioekonomické předpoklady pro zemědělství.V další části práce je komplexně popsána situace v zemědělském sektoru. Nejdůležitější část práce stručně charakterizuje společnou zemědělskou politiku EU a zemědělskou politiku ČR. Součástí této kapitoly je analýza využití investičních dotačních titulů EU a ČR a přímých plateb a jejich prostorová diferenciace v okrese, přičemž důležitým zdrojem informací bylo provedené terénní šetření mezi nejvýznamnějšími zemědělskými subjekty PPO a SZ, kteří se vyjadřovali k vybraným aspektům vstupu ČR do struktur EU.