Vývoj trhu s byty ve velkých českých městech - Špičáková, Ludmila; Mulíček, Ondřej, 1974-; Masarykova univerzita. Geografický ústav (2008)
Práce se zabývá vývojem cen na trhu s byty ve velkých městech České republiky. První část práce je věnována vysvětlení základních pojmů v oblasti bydlení a popisu politických a ekonomických změn po roce 1989, které měly vliv na vývoj ceny bytů. Druhá část je zaměřena na poznání a popis faktorů, které ovlivňují cenu bytů, a to jak obecně, tak i na regionální a lokální úrovni. Vlivy jednotlivých faktorů jsou popsány na příkladu vybraných měst v České republice, na příkladu Prahy, Brna a Ostravy.
This diploma thesis deals with development of housing market in large Czech towns. First part of the thesis explain us basic terms in the field of housing and bring a description of main political and economical changes after the 1989, which influenced housing market. Second part of the thesis is focused on a description of factors, which have an influence on a price of flats on the regional and local level. Examples are shown on a group of chosen cities from Czech Republic. These are Prague, Brno and Ostrava.
Vedoucí práce: Ondřej Mulíček.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2008.
Keywords: bydlení; ceny; regionální geografie; trh bydlení; housing market; housing; prices; regional geography; Praha (Česko); Brno (Česko); Ostrava (Česko); Prague (Czechia); Brno (Czechia); Ostrava (Czechia); diplomové práce; master's theses