Vývoj trhu s byty ve velkých českých městech - Špičáková, Ludmila (2008)
Práce se zabývá vývojem cen na trhu s byty ve velkých městech České republiky. První část práce je věnována vysvětlení základních pojmů v oblasti bydlení a popisu politických a ekonomických změn po roce 1989, které měly vliv na vývoj ceny bytů. Druhá část je zaměřena na poznání a popis faktorů, které ovlivňují cenu bytů, a to jak obecně, tak i na regionální a lokální úrovni. Vlivy jednotlivých faktorů jsou popsány na příkladu vybraných měst v České republice, na příkladu Prahy, Brna a Ostravy.