Regionální předpoklady pro lokalizaci progresivního terciéru - Zvěřina, Lukáš (2008)
Tato práce se zabývá problematikou progresivního terciéru v prostředí České republiky. Tato práce je rozdělena na tři hlavní části. Rešeršní část je zaměřena na teoretické uchopení služeb a progresivního terciéru. Cílem je pochopení vlastností a charakteristik, které jsou použity při vymezení a definování tohoto specifického druhu služeb. V druhé části práce byla provedena analýza lokalizace progresivního terciéru na datech z České republiky. Na základě této analýzy byla vytvořena regionální typologie. Na základě vybraných faktorů, které mohou ovlivnit lokalizaci progresivního terciéru, byla vytvořena prognóza vývojových trendů tohoto odvětví služeb v České republice.