Změny krajinné struktury vybraného segmentu krajiny - Večerník, Radek (2008)
Diplomová práce se zabývá změnami krajinné struktury na území obcí Moravský Krumlov a Ivančice. Práce se soustřeďuje na změnu krajinné struktury ve vývoji kulturní krajiny v území, jejího využívání, míru antropického ovlivnění a její ekologickou stabilitu od 2. poloviny 19. století až po současnost. Vývoj a změny ekologické stability jsou analyzovány pomocí ekologických koeficientů. Změny struktury krajiny jsou popsány na základě starých map a leteckých snímků s využití geografických informačních systémů.