Opatření v protipovodňové ochraně v povodí řeky Opavy - Šustková, Jarmila (2008)
Povodí řeky Opavy patří mezi území, kde povodeň v roce 1997 napáchala největší škody. Od této doby se začalo velmi intenzivně pracovat na protipovodňové ochraně sídel, přesto některá z nich stále dostatečně chráněna nejsou. Diplomová práce se zaměřuje na nejohroženější oblasti v povodí a pokouší se nalézt vhodná řešení pro zlepšení jejich protipovodňové ochrany.