Povodně v Brně a okolí v období systematických hydrologických pozorování - Kašičková, Lucie (2008)
Diplomová práce podává analýzu výskytu povodní na řece Svratce a Svitavě v oblasti Brna a okolí za období 1931-2006. Z tohoto období je vybráno 11 povodní s kulminačním průtokem větším než Q10. Tyto povodně jsou analyzovány na základě údajů o srážkách, výšce sněhové pokrývky a průběhu povodňových vln na stanicích Bílovice nad Svitavou, Veverská Bítýška, Brno-Poříčí a Židlochovice. Pro tyto stanice jsou dále uvedeny informace o výskytu povodní z hlediska jejich velikosti, četnosti a dopadů.