Vizualizace modelů trakčních schopností mobilní záchranné techniky ve volném terénu. - Veselá, Iva (2008)
Práce je ukázkou, jak vytvořit mapu průchodnosti terénu s využitím geografických podmínek a technických parametrů vozidla. Jako příklad byla vybrána mobilní záchranná technika jednotek Hasičských záchranných sborů. Vybraná oblast pro znázornění průchodnosti terénu se nachází severně od Brna a zabírá část povodí řeky Svitavy mezi Bílovicemi nad Svitavou a Blanskem. Tato oblast spadá pod územní odbor Brno a Blansko. V práci je obsažen i návrh vizualizace průchodnosti terénu, který spočívá nejen v zobrazení vlastní průchodnosti, ale i v doplňujících informacích.