Tvorba vybrané kartografické uživatelské aplikace ZABAGED - Dvořák, Martin; Konečný, Milan, 1948-; Masarykova univerzita. Geografický ústav (2008)
Hlavním tématem této diplomové práce je vytvoření uživatelské aplikace s využitím Základní báze geografických dat a zhodnocení této databáze pro její další využití v oblasti webové kartografie. Vybranou aplikací je webový mapový server, pro jehož tvorbu byl vybrán OpenSource software MapServer. Důležitou součástí práce je implementace a využití možností standardu WMS pro publikování geodat na Internetu. Cílem práce je vytvoření webového mapového serveru s daty ZABAGED, doplněnými o tematická data získaná z jiných mapových serverů pomocí služby WMS.
The main theme of this diploma thesis is a development of based cartographic application with ZABAGED and estimation of this database for using in the web cartography. The application is web map server made with OpenSource software MapServer. Important component is the implementation and using all possibilities of WMS standard for publishing geodata on Internet. The main purpose is origination of web map server with ZABAGED data and integration of thematic data from another map servers added by WMS service.
Vedoucí práce: Milan Konečný
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2008
Keywords: geografická data; geoinformatika; počítačová kartografie; computer cartography; geographical data; geoinformatics; diplomové práce; master's theses