Tvorba vybrané kartografické uživatelské aplikace ZABAGED - Dvořák, Martin (2008)
Hlavním tématem této diplomové práce je vytvoření uživatelské aplikace s využitím Základní báze geografických dat a zhodnocení této databáze pro její další využití v oblasti webové kartografie. Vybranou aplikací je webový mapový server, pro jehož tvorbu byl vybrán OpenSource software MapServer. Důležitou součástí práce je implementace a využití možností standardu WMS pro publikování geodat na Internetu. Cílem práce je vytvoření webového mapového serveru s daty ZABAGED, doplněnými o tematická data získaná z jiných mapových serverů pomocí služby WMS.