Geochemický vývoj podzemních vod na lokalitě Nový Rychnov - Novotný, Tomáš (2008)
Stará skládka průmyslových odpadů v k.ú. Nový Rychnov v okrese Pelhřimov je zdrojem znečištění podzemních vod chlorovanými uhlovodíky, organochlorovými pesticidy, dusitany, těžkými kovy a dalšími látkami. Skládka představuje riziko ohrožení zdrojů pitné vody pro obec Dolní Cerekev. Cílem řešeného tématu je na základě dosavadních údajů o chemickém složení podzemních vod charakterizovat geochemické vlastnosti vod jako prostředí, ve kterém dochází k migraci kontaminantů a stanovit základní prostorové a časové trendy ve vývoji chemismu podzemních vod.