Oční komplikace kontaktních čoček - Holovičová, Veronika (2008)
Kontaktní čočky překonali od svého vzniku bouřlivý rozvoj. Od prvních skleněných, přes PMMA čočky až po dnešní moderní silikon-hydrogelové čím dál tím častěji tvoří nevyhnutnou součást života mnohých lidí, ať už pro svůj korekční, kosmetický, nebo terapeutický přínos. I když má nošení kontaktních čoček mnoho výhod pro jejich majitele, můžou se sebou přinést i negativní vlivy formou očních komplikací. Tato bakalářská práce se zabývá vyčleněním množství nejběžnějších i zřídkavých komplikací, jejich hlavními znaky a subjektivními příznaky. Pojednává o jejich řešení použitím různých metod a vnáší světlo do odlišení komplikací od sebe navzájem, případně od dalších očních patologií.