Deficity komplementového systému a jejich diagnostika. - Häutlerová, Tereza; Litzman, Jiří, 1958-; Masarykova univerzita. Ústav klinické imunologie a alergologie (2008)
Práce charakterizuje funkce komplementového systému, jednotlivé cesty aktivace a funkce složek komplementového systému. Zahrnuje deficity a to hlavně složek C1 inhibitoru a MBL a zahrnuje diagnostiku komplementového systému.
The work charakterize function of complement system, his parts of ways and function units of complement system. This work include deficiencies especially C1 inhibotor and MBL units and include diagnostic of complement system.
Vedoucí práce: Jiří Litzman.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2008.
Keywords: hereditární angioedémy; inhibiční protein komplementu C1; komplementový systém; complement system; Angioedemas, Hereditary; Complement C1 Inhibitor Protein; bakalářské práce